A nő kétszer (1997)
2007. május 12. írta: Csomós Éva

A nő kétszer (1997)

 

A nő kétszer című filmben "csak" két lehetőséget tár elénk a rendező. Egyik esetben a frissen állását vesztett Helen (Gwyneth Paltrow) hazafelé menet majdnem lekési a metrószerelvényt, a másik változatban le is marad róla. Ennyin múlna? Bizony, ennyin.

Ám valahogy úgy tűnik, hogy a lényeges mozzanatok megtörténnek, bármelyik eshetőségre is helyezzük a hangsúlyt. Megtörténnek, csak nem épp úgy, nem ott, és nem attól. De megtörténnek.

Ha idejében (pontosabban: idő előtt, a még épphogy elcsípett metróval) hazaér, ágyban találja partnerét, a még könyvtelen író Gerry-t (John Lynch), csak épp nem egyedül...
Ám ha lekési azt a fránya szerelvényt, útközben ki is rabolják, de legalább Gerry már a zuhany alatt áll, és egyedül. Huhh... De ne higgyük, hogy ez a kedvezőbb megoldás. Mert a szerető attól még nagyon is létezik, hogy épp nincs jelen. Később is lesz ideje felbukkanni. Mint ahogy elkerülhetetlen lett volna a találkozás a liftben lévő férfival is, aki megkönnyíti, de egyben meg is nehezíti Helen életét.

Furcsa játék ez az időről, sorsról és legfőképp a szerelemről.

Díjak, jelölések:
1998-ban Európai Filmdíj Peter Howittnak a legjobb forgatókönyvért;
1999-ben Brit Birodalmi Díj Peter Howittnak a legjobb brit rendező kategóriában;
1999-ben a BAFTA Filmfesztiválon a legjobb brit film Alexander Korda-díjára jelölve.


A 95 perc hosszúságú A nő kétszer (Sliding Doors) című 1997-ben készített filmet rendezte és a forgatókönyvet írta: Peter Howitt
Operatőr: Remi Adefarasin
Zene: David Hirschfelder
Vágó: John Smith

Szereplők:
Gwyneth Paltrow (Helen)
John Lynch (Gerry)
John Hannah (James)
Jeanne Tripplehorn (Lydia)
Zara Turner (Anna)
Douglas McFerran (Russell)

Csomós Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://csomoseva.blog.hu/api/trackback/id/tr8674948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása