A második legjobb dolog (2000)
2007. május 12. írta: Csomós Éva

A második legjobb dolog (2000)

 

A második, ha már az első legjobb kicsit várat magára, hiszen az első legjobb a szerelem - ez nem is lehet vitás.

Amíg a szerelem megérkezik, lehet lesben állni, és vészhelyzet esetén egy szemeteskuka mögül S.O.S.-ben értekezni a legjobb baráttal. Így tesz Abbie (Madonna) is, aki egy harmincas éveiben járó jógatanárnő, akinek sehogy sem sikerül megtalálnia az annyira áhított harmóniát, inkább keserűn beletörődve - egy szemeteskuka mögül lesve - engedi, hogy párja elhagyja. Még szerencse, hogy van neki Robert (Rupert Everett), a legeslegjobb barát, akinek vállán ki tudja sírni a bánatát, aki megérti, és aki tökéletes tanácsokkal látja el. Robert legalább annyira érti az érzékeny és bonyolult női lelket, mint a hideg döntéseket is hozni képes férfiakét, ezért is tud annyira jó barátja lenni Abbie-nek, mert férfiak terén hasonló az ízlésük. Robert saját neméhez való vonzódása miatt kapcsolatukat biztosan nem zavarja meg semmiféle szerelmi románc.

Gondolták ők.
De Abbie szerelmi bánatának vigasztalása egyik éjszaka túlságosan is jól sikerült. Abbie teherbe esik, a két jó barát pedig rövid habozás után úgy dönt, hogy együtt nevelik fel a hívatlan jövevényt, mégsem zavarva egymás magánéletét. Abbie gyönyörű kisfiúnak ad életet (Benjamin Bratt), a furcsa család előtt pedig egy teljesen új világ tárul fel. A nyájas néző is kénytelen elismerni, hogy ez a kapcsolat remekül működik így, a gyermek is teljesen kiegyensúlyozott, és a szülők sem vallják túl boldogtalannak magukat. Mikorra teljesen meggyőznének bennünket a hétköznapok, öt békés év elteltével a harmónia kellős közepén - egy jógaórán - megjelenik az első legjobb dolog Sam (Malcolm Stumpf), a sportolásra vágyó üzletember képében. Teszi mindezt azért (dehogy aljas, előre megfontolt szándékkal érkezik, egyszerűen csak fülig beleszeret a bájos tanárnőbe), hogy felkavarja Abbie anyuka érzéseit, és darabokra törje az amúgy megértésben, szeretetben éldegélő kis család éltét.

Sam végre nemcsak barátként vonzódik a nőhöz, és Bennek is igazi apja akar lenni. Komolyak a szándékai, ezért vinné is Abbie-t és gyermekét az apával közös házból, ami ellen Robert kezd el minden erejével tiltakozni. Mindannyiuk számára nehéz idők következnek. Megtörni látszik a barátság, a szülők háborút kezdenek a kisfiú elhelyezéséért. Nehéz eldönteni, hogy modern szülők-e, vagy egyszerűen csak önző emberek?
De 103 perc alatt mégis kiderül...

A második legjobb dolog (2000)
(The Next Best Thing)
Írta: Tom Ropelewski
Rendezte: John Schlesinger
Operatőr: Elliot Davis
Vágó: Peter Honess
Látványtervező: Howard Cummings
Jelmeztervező: Ruth Myers
Szereplők: Madonna (Abbie Reynolds), Rupert Everett (Robert Whittaker), Benjamin Bratt (Ben Cooper), Illeana Douglas (Richard Whittaker), Josef Sommer (Richard Whittaker), Lynn Redgrave (Helen Whittaker), Malcolm Stumpf (Sam), Michael Vartan (Kevin Lasater), Neil Patrick Harris (David)

Csomós Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://csomoseva.blog.hu/api/trackback/id/tr2874951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása